5 consells per portar una vida més sana

La salut va més enllà de patir una malaltia, si no que estar sans es compon de diversos factors com l’alimentació, l’estat físic, la mentalitat, l’estat anímic i la vida social. Tenir uns bons hàbits al teu dia a dia ajuda completament a tenir bona salut.

A Aerobús col·laborem amb el medi ambient amb un transport sostenible i t’ajudem amb diversos consells perquè puguis aplicar a la teva rutina i al teu dia a dia, i així poder gaudir de millor salut i felicitat.

 

1. Menja saludable

Per començar, cal entendre que tenir una dieta equilibrada és fonamental per tenir bona salut. Cal oblidar la creença que ens ensenyeu de petits, premiant amb llaminadures o brioixeria industrial quan fèiem alguna cosa bé.

Per tenir una bona dieta en el teu dia a dia hi ha d’haver fruites i verdures, fruits secs, llegums, carns blanques, fibra, peix blau i molt de líquid. És clar que ens podem permetre menjar dolç, però no gaire.

Hem de canviar de mentalitat, menjar sa no vol dir “estar a dieta”. Menjar equilibrat ha de ser un estil de vida, ha de ser habitual.

2. Exercici físic

Un altre punt molt important és fer exercici. És cert que recomanen com a mínim caminar 30 minuts al dia, però s’hauria de combinar amb alguns exercicis de força per enfortir els músculs.

Practicar exercici té una sèrie de beneficis tant a nivell físic com a l’estat d’ànim. A més, exercitant-nos, ajudem a activar el sistema circulatori del nostre organisme i millorem el reg sanguini. Disminuint, així, la nostra tensió arterial i les probabilitats de patir un problema cardiovascular.

També ajuda a mantenir un pes adequat, augmenta els nivells d’energia i productivitat i ajuda a reduir l’estrès i l’ansietat.

3. Dorm les hores suficients

Descansar és tan important com menjar equilibrat i fer exercici ja que quan dormim alliberem hormones que ajuden a combatre malalties.

Quan dorms, el cos es relaxa i això ajuda a la producció de melanina i serotonina. Aquestes hormones contraresten els efectes de les hormones de l’estrès (adrenalina i cortisol) i ens ajuden amb l’estrès, l’ansietat i la depressió.

4. Somriu més, és gratis!

Envoltar-te de persones que et facin riure i puguis ser tu mateix és super important per mantenir una actitud positiva i de bon humor.

Omple la teva vida de moments feliços i tingues una vida social activa, això generarà una sensació de salut mental immediata. Organitza plans amb les persones que et facin sentir bé i apreciïs.

5. Mantenir bona salut mental

La manera de gestionar els sentiments és fonamental per tenir un benestar emocional. Gaudir d’una bona salut mental de vegades és complicat per culpa de l’estrès o d’altres emocions que ens fan estar inestables.

No temem a demanar ajuda els professionals. De mica en mica, s’està normalitzant més anar al psicòleg, però de vegades encara es jutja. La salut mental és una part tan important com la física.

T’animem que posis en pràctica aquests consells i veuràs com a notes canvis immediats, sobretot a tenir més energia, sentir-te més vital i de bon humor. Com més et cuidis millor et sentiràs, tant per fora com per dins.