Festes del Pilar de Saragossa

Las fiestas del Pilar

S’acosta el pont d’octubre i les festes de Saragossa pots ser l’excusa perfecta per a fer una escapada.

Les festes del Pilar se celebren en honor a la Verge de Pilar. Música, cultura, teatre, gastronomia i molta tradició t’esperen als carrers de Saragossa.

Des del Blog d’Aerobús et recomanem algunes de les seves activitats perquè planifiquis una escapada a la ciutat de Saragossa. Decobreix tot el que ofereixen!

 

Ofrenda Floral Virgen del Pilar

Ofrena floral

L’ofrena floral es tracta de l’esdeveniment més famós d’aquestes festes. Cada edició té lloc el 12 d’octubre, coincidint amb el dia del Pilar i el dia de la Hispanitat.

Milers de persones desfilen per a lliurar un ram de flors a la verge i crear el gran mantell de flors de la Verge que està instal·lada en la plaça del Pilar.

 

Ofrena de Fruits

L’ofrena de fruits se celebra el 13 d’octubre i s’ofereix a la Verge fruits i aliments de la terra aragonesa. Cada any, les més de 6 tones d’aliments recollits es donen a la Germanor del Refugi.

 

Gegants i capgrossos

Les Festes del Pilar també comptes amb activitats per als més petits La desfilada de gegants i capgrossos és l’acte més popular que trobaràs en diferents barris de Saragossa.

El recinte Expo tornarà a oferir, de la mà de la PAI, un entorn de diversió basat en el reciclatge.

Gastronomia aragonesa

La VI Edició d’Ebre Food Trucks Festivales presenta com una autèntica delícia per als amants de la gastronomia de carrer. Ofereix una selecció espectacular del millor street food tant a nivell nacional com local. Els visitants tindran l’oportunitat de delectar-se amb plats innovadors i clàssics reinventats, tot en un ambient festiu i acollidor.

Concerts del Pilar

Concerts

Les festes del Pilar són populars per la seva gran oferta de concerts. Des de l’icònic pavelló Príncep Felip fins al vibrant Espai Zity a Valdespartera, destacats artistes nacionals i internacionals es reuniran per a emocionar a milers de saragossans i visitants amb les seves actuacions carregades d’èxits reconegut.

Espai Zity és la zona que concentra més concertes d’artistes nacionals i internacionals. Enguany comptarà amb Quevedo o Lola Indigo entre els seus artistes. En la mateixa plaça del Pilar, també se celebrar concerts i actuacions gratuïtes. Vicco posarà a ballar i cantar a tota la plaça amb la seva “Nochentera”.

 

Saragossa ja està llesta per a rebre a centenars de milers de turistes nacionals i estrangers. I tu t’ho perdràs? Recorda que l’Aerobús et porta a l’Aeroport del Prat, Terminal 1 o Terminal 2, tots els dies de l’any, les 24 hores.