La Barcelona de Gaudí

Parc Guell i la ciutat de Barcelona al fons

Barcelona és una de les destinacions turístiques d’Espanya per excel•lència. Aquesta ciutat cosmopolita compta amb nombrosa arquitectura modernista, gràcies als treballs d’Antoni Gaudí.

L’artista va ser el màxim representant del modernisme català i a Barcelona és on més es concentra la seva obra. Gaudí va deixar la seva petjada en cada racó de la ciutat. Des d’Aerobús et convidem a descobrir Barcelona a través del mestre Gaudí.

Columnes interiors Sagrada Família

Sagrada Família

La Sagrada Família és el símbol més important de la ciutat de Barcelona i l’obra de referència de tota la carrera de Gaudí. La inacabada basílica és l’obra més coneguda i visitada de la ciutat.

 

Parc Güell

El Parc Güell és una de les obres estrella de Gaudí. L’artista es va inspirar en la naturalesa per a dissenyar aquest enorme i acolorit parc replet de formes ondulades, columnes que simulen arbres, formes geomètriques i figures d’animals, entre elles la de la famosa salamandra.

 

Casa Batlló

Al Passeig de Gràcia, es troba una de les obres més espectaculars de l’artista, tant per les seves formes com pel colorit. És coneguda a nivell mundial per la seva façana exterior, el seu pati interior i el terrat amb les seves mítiques xemeneies.

Casa Milà (La Pedrera)

També situada en el centre de la ciutat, al Passeig de Gràcia, es troba la Casa Milà, més coneguda com La Pedrera. La part més espectacular és el terrat amb les seves torres de ventilació i xemeneies que simulen guerrers petrificats.

 

Casa Vicens i Casa Calvet

Potser la Casa Calvet i la Casa Vicens són les menys conegudes de les obres de Gaudí. La Casa Vicens, un dels primers treballs, té influències orientals i es pot veure en la façana, on destaca el trencadís.

La Casa Calvet destaca pel seu relleus en forma de bolets i les dues boles del món amb peanyes amb les creus de quatre braços.

 

Torre Bellesguard

La Torre Bellesguard es troba als peus de Collserola. Bellesguard significa “bella vista” precisament per la panoràmica de la ciutat de Barcelona.

 

Pavellons Güell

En el barri de Pedralbes es troben aquests pavellons, lloc on se situa la Finca Güell, un encàrrec del seu amic i mecenes Eusebi Güell. L’obra consisteix en jardins i els pòrtics d’entrada amb el famós drac.

Fanals

A la Plaça Real pots contemplar nombrosos fanals, un dels primers encàrrecs de l’Ajuntament a l’artista.

 

Si vens a Barcelona per a gaudir de les obres de Gaudí, recorda que l’Aerobús et porta des de l’Aeroport El Prat al centre de la ciutat, a un pas d’alguns monuments més importants de l’artista.