Planificar un viatge sostenible

A Aerobús volem ensenyar-te a planificar un viatge sostenible. Viatjar de manera sostenible són una nova manera de viatjar que va més enllà de triar un hotel i un mitjà de transport responsable i respectuós amb el medi ambient. Consisteixen a integrar la sostenibilitat de forma integral al llarg de tot el viatge per tal de deixar el menor perjudici a l’entorn.

Si us sembla una alternativa interessant, aquestes són algunes idees per les quals podeu començar per fer que el vostre viatge sigui més sostenible:

 

Trieu mitjans de transport menys contaminants

Viatja amb avió o amb tren millor que amb cotxe, les emissions de CO2 són menors. I quan estiguis allà desplaça’t a peu, amb bicicleta o amb transport públic.

Si llogareu un cotxe, en poder ser, escolliu un elèctric per reduir la petjada de carboni.

 

Aposta per opcions d’allotjament sostenible

Cada cop trobaràs més alternatives, ja siguin eco-hotels o eco-càmpings. Solen utilitzen fonts denergia neta i renovable, tenen sistemes destalvi daigua i electricitat, recuperen, reutilitzen i reciclen, realitzen compres de proximitat, utilitzen productes de neteja biodegradables i menys contaminants, per posar uns exemples.

A plataformes com Booking trobaràs l’etiqueta “Viatge sostenible” si vols començar a explorar-hi.

 

Sigues conscient amb els aliments que consumeixes

Trieu aliments de proximitat, cultivats localment, opta per restaurants, comerços i mercats que donen suport a l’economia d’aquesta regió i ofereixen oportunitats d’ocupació als seus habitants, contracta guies autòctons.

 

Redueix els residus que generes

No imprimiu els bitllets dels diferents serveis que tingueu com l’avió, bus, museus etc. Avui dia, a gairebé tots els llocs, pots mostrar la teva reserva des del teu mòbil. Els productes d’un sol ús i un sol ús són més contaminants, evita els plàstics, aposta pels materials reciclats i ecològics, contribueix amb la separació dels residus.

 

Beneficis d´un viatge sostenible

Sens dubte el benefici més gran de l’ecoturisme és l’impacte positiu que aquest genera al medi ambient, a l’economia ia la cultura dels llocs que un visita.

Recordeu que el servei d’Aerobús funciona les 24 hores els 365 dies de l’any. Pots comprar el bitllet en línia aquí. Pots mostrar-ho directament al conductor des del dispositiu mòbil.