Destinacions literàries per perdre’t pel món

Els llibres tenen el poder de fer-te viatjar a terres llunyanes i llocs fantàstics. Molts escriptors s’inspiren en ciutats i llocs emblemàtics per recrear les novel·les.

Amant dels llibres i els viatges? Des del blog d’Aerobús us proposem algunes destinacions literàries que van inspirar els grans escriptors en les seves novel·les més famoses.

 

Geisha en Kioto

Kyoto – Memòries d’una Geisha

Si vols conèixer-la tradicional vida japonesa, Kyoto és la teva destinació. Al districte de Gion, lloc on es desenvolupa la novel·la d’Arthur Golden, és un dels barris de geishes més populars i turístic.

Visitar Gion és perdre’t pels seus carrers estrets i empedrats i reconèixer com la protagonista de la novel·la Chiyo Sakamoto vivia i treballava. Destaquen les llars tradicionals de fusta, decorades amb fanalets i estàtues Shoki.

 

Estocolm – Saga Millenium

L’autor de la Saga Millenium ha esdevingut Estocolm una ciutat turística. La seva obra es desenvolupa a Södermalm, una de les catorze illes que formen Estocolm, situada al sud.

Si visites Estocolm i ets fan de Stieg Larsson et recomanem que contractis un dels tours que ofereixen visites guiades a diferents escenaris de la saga Millennium: el cafè Mellqvist on Mikael Blomkvist i Lisbeth tenien les trobades, la redacció de la revista Millennium, etc.

 

Amsterdam – El diari d’Ana Frank

El barri jueu d´Amsterdam és un dels imprescindibles si visites la ciutat. Hi descobriràs la casa d’Ana Frank, ara convertida en museu, des d’on va escriure el seu famós diari durant 1941 i 1944, quan ella i la seva família van viure amagats dels alemanys.

Tànger

Tànger i Tetuan – El temps entre costures

T’animem a conèixer el Marroc a través de “El temps entre costures”, concretament a Tànger i Tetuan. Les pàgines et transportaran a un ambient on conviu allò tradicional amb allò europeu envoltat d’aromes i sabors.

Un dels llocs més reconeixibles és l’hotel Continental i els salons moriscos amb terrassa amb vistes al port i l’hotel Minzah, on la cafeteria s’ha fet popular per les nombroses visites que fa la protagonista Sira Quiroga.

 

Barcelona – L’ombra del vent

Si sou dels que s’han quedat totalment enamorats de l’Ombra del Vent, de Carlos Ruiz Zafón, Barcelona és el vostre destinació. Converteix-te en un personatge més recorrent llocs el carrer Santa Anna, la Rambla, la plaça de Sant Felip Neri i el Carrer Montcada.

 

Si sou a Barcelona aquests dies, recordeu que s’acosta Sant Jordi, el Dia internacional del llibre. La ciutat s’omple de parades de roses i llibres per celebrar el dia del seu patró i una jornada molt romàntica. Si vols saber en què consisteix, quin n’és l’origen i què fer a Barcelona durant aquest dia segueix llegint.

Recordeu que l’Aerobús us porta de l’aeroport al centre de la ciutat en tan sols 35 minuts, cada dia d’any, les 24 hores del dia. Compra ja el teu bitllet!