La Patum de Berga

Berga es converteix durant cinc dies, entre el 29 de maig al 2 de juny, al centre neuràlgic de la festa a Catalunya. Les comparses, desfilades, foc, artefactes pirotècnics, música i diversió prenen els carrers d’aquesta localitat barcelonina per celebrar La Patum: la festa dels sentits i els sentiments. A Aerobús t’animem a veure, visquis i senti aquesta festa tan espectacular.

L’origen d’aquesta tradició, que el 2005 va ser inscrita per la UNESCO a la Llista del Patrimoni Immaterial de la Humanitat, es remunta als entremesos, representacions parateatrals que formaven part de les processons medievals del Corpus.

La Patum és una festa popular nascuda i derivada de les antigues representacions de teatre medieval, on els dimonis i les bèsties ballen embruixats pel retrunyir dels tambors i sota el foc. La Patum, no només la conformen les comparses i els salts, sinó també tota la gent que s’aglutina, dansant, a la plaça de Sant Pere. I és precisament quan a la plaça ja no hi cap ni una agulla, que conflueixen sentiments de misteri, alegria, passió, recolliment… Aquesta és la particular manera de celebrar el Corpus a Berga.

 

  • Quan?

29/05/2024 – 02/06/2024

  • On?

Berga

  • Més informació:

https://www.lapatum.cat/que-es