L’Hivernacle reobre les portes

L’Hivernacle del parc de la Ciutadella torna a obrir-se 16 anys més tard d’haver-se tancat. El passat desembre de 2023, després de 15 mesos d’obres, va reobrir les portes al públic, qui demanava recuperar-lo i tornar la seva brillantor del passat. 

Està ubicat al Passeig de Picasso, 7 (Ciutat Vella). Recorda que Aerobús fa parada a Plaça Espanya, Urgell, o bé, a Plaça Catalunya (final de recorregut), en les quals pots agafar l’L1 del metro fins a Arc de Triomf, i caminar 8 minuts fins a arribar-hi.  

L’Hivernacle va ser construït fa 135 anys per Josep Amargós i Samaranch, uns anys plens d’art i natura, en els quals va ser una part integral de l’Exposició Universal del 1888, i que faran que actualment aquesta instal·lació estigui protegida com un Bé Cultural d’Interès Local. Es tracta d’un espai patrimonial dedicat a la preservació de la natura i la biodiversitat

Què podem trobar al seu interior?  

  • Diverses espècies de plantes d’alt valor botànic i agrícola. 
  • Exposicions, tallers i activitats divulgatives per a tots els públics, amb l’objectiu de continuar donant vida a l’edifici, apropar la natura i el coneixement botànic a la ciutadania, a més de reforçar el valor patrimonial del parc de la Ciutadella. 
  • Reforçament de l’estima pel nostre entorn natural i pel verd.  
  • Punt d’acollida i d’informació per a tots aquells que el visiten. 

A més, l’Hivernacle reobre amb la intenció de convertir-lo en un centre de coneixement, d’investigació científica i innovació d’avantguarda a Europa.  

L’accés al seu interior és gratuït per a tots els visitants, però no està permesa l’entrada d’animals de companyia, excepte dels gossos pigall.