Montjuïc: una muntanya plena d’història, art, arquitectura i naturalesa

Muntanya de Montjuïc

La muntanya de Montjuïc té una alçada de 173 metres sobre el nivell del mar i en ella pots descobrir molts dels imprescindibles de Barcelona. Montjuïc es troba tan sols 5 minuts de la parada d’Aerobús de Plaça Espanya.

Per la seva privilegiada ubicació, aquesta muntanya ha estat escenari d’alguns dels fets més importants de la història de Barcelona. En el cim es va construir el Castell de Montjuïc (segle XVIII) que durant molts anys, va servir de vigilància militar i fins a la dictadura de Franc, com a presó per a presos polítics.

Amb l’Exposició Universal de 1929, va començar la seva urbanització amb la construcció de diversos pavellons per les faldilles de la muntanya. A partir de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona en 1992, es va transformar en un espai festiu i alegre per a tots els barcelonins i els seus visitants.

 

La zona de Montjuïc és un dels llocs més atractius de la ciutat comtal. Què pots trobar?

 • Castillo de Montjuïc: és una antiga fortalesa militar en el cim de la muntanya de Montjuïc, obra de l’enginyer Juan Martín Cermeño (1751). Ha estat testimoni de nombroses guerres, atacs contra la població i lloc d’execució de presos polítics com Lluís Companys, President de la Generalitat de Catalunya (1940). Actualment, és un autèntic lloc per veure Barcelona 360º.
 • Anell Olímpic: engloba el conjunt d’instal·lacions i escenaris construïts per a la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona en 1992.
  • Estadi Olímpic Lluís Companys: escenari de l’iinauguració i clausura dels Jocs. Actualment, acull esdeveniments esportius i musicals.
  • Palau Sant Jordi: construït pel japonès Arata Isozaki per a la celebració d’algunes proves esportives dels JJOO de 1992. Actualment, també s’utilitza per a la celebració d’esdeveniments musicals i esportius.
  • Piscines Bernat Picornell: van acollir les proves de natació i waterpolo.
  • Torre de Calatrava: torre de comunicacions construïda per Santiago Calatrava.
 • La font màgica: entre la Plaça Espanya i el MNAC trobaràs la famosa font que ofereix espectacles de llum i música.
 • Poble Espanyol:espai creat per a l’Exposició Internacional Universal de 1929 i convertit en un autèntic museu a l’aire lliure amb més de 100 edificis que recreen un poble ibèric amb els seus carrers, cases, places, teatres, restaurants, etc. Un lloc on gaudir de l’art contemporani, l’arquitectura, l’artesania i la gastronomia.
 • Museus: pels amants de l’art, l’arqueologia i la cultura. La muntanya acull diversos museus com el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), la Fundació Joan Miró, el Pavelló Messes, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Etnològic, entre altres.
 • Jardins: la muntanya de Montjuïc és un dels pulmons de la ciutat de Barcelona i compta amb més d’una desena de jardins i parcs; com per exemple, el jardí de Mossèn Costa i Llobera on destaca el cactus, els Jardins de Joan Brossa, els Jardins de Joan Maragall, el Jardí Botànic…
 • Miradors: la muntanya com un excel·lent mirador on gaudir d’unes vistes espectaculars de Barcelona amb el mar Mediterrani com a protagonista.

 

Saps l’origen del seu nom? Diverses recerques demostren l’existència d’una necròpoli jueva a Barcelona. L’origen del nom “Muntanya Jueva” s’atribueix al fet que la muntanya va ser utilitzada com a cementiri medieval dels jueus que vivien en la jueria de Barcelona.

Si vens a Barcelona, no et pots perdre Montjuïc. Recorda que l’Aerobús és el servei oficial de llançadora entre l’Aeroport El Prat i el centre de la ciutat. Planifica la teva visita a Barcelona, mentre et portem còmodament i de manera ràpida. Compra el teu bitllet!