A l’abril, aigües mil

Ja entrem a l’abril, amb la primavera i la pluja que sol haver-hi durant aquesta època de l’any, perquè com el famós refrany diu: a l’abril, aigües mil.

Aquesta expressió es refereix al clima plujós que sol haver-hi durant l’abril anualment, sent un fet comú que succeeix a aquest mes de l’any. Perquè, en algunes zones d’Espanya, durant l’abril sol ploure d’una forma més especial.

A més, existeix una rèplica del mateix refrany, però més llarga, que diu: a l’abril, aigües mil, i totes en un barril. Aquesta, al·ludeix a què, com bé plou durant aquest mes més que en tots els altres, solament plou intensament uns dies del mes.

Perquè la pluja té nombrosos beneficis, aquí et deixem alguns:

  • Serveix com a reg per a la naturalesa, ja que la pluja és una font molt important per a mantenir plantes, animals, oceans i llacs.
  • La pluja ajuda a netejar l’atmosfera de partícules en suspensió, per tant, aconsegueix millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació.
  • Quan plou, es contribueix al cicle de l’aigua, a més de ser de gran importància per al mantenimient de l’equilibri de la Terra.
  • Manté un control i equilibri de la temperatura de la Terra. Sabies que quan plou, la pluja pot refredar l’aire i d’aquesta manera regula la temperatura?
  • Quan plou, l’aigua es pot mantenir dins del terra, ajudant a prevenir les sequeres.
  • La pluja és un important element per a la producció d’aliments.
  • I, finalment, però no menys important… Un dia de pluja pot ser una oportunitat per a quedar-se a casa descansant, llegint, mirant una pel·lícula, i molt més!

Esperem que a l’abril la pluja abundi per a mantenir l’equilibri, millorar el clima i la qualitat de l’aire, i, sobretot, millorar la situació de sequera que pateixen moltes zones d’Espanya actualment.

Recorda que amb Aerobús pots anar del centre de la ciutat Plaça Catalunya a l’aeroport de Barcelona en tan sols 35 minuts i que el servei funciona les 24h i tots els dies de l’any. Pots comprar el teu bitllet en línia aquí.