Consells per estalviar diners quan viatges

Per a molts viatjar és una part indispensable de la nostra vida i estem esperant a tenir les desitjades vacances per visitar un destí nou o repetir aquella que tant ens agrada. Tenim ganes de desconnectar del dia a dia i començar una aventura, conèixer un país nou, veure paisatges salvatges, tastar menjar diferent i aprendre una mica d’un idioma nou. Però viatjar també implica gastar i saber administrar bé diners per poder gaudir al màxim l’experiència.

Aerobús et dóna 8 consells per estalviar des de que comences a planificar el viatge fins que l’acabes.

1- Organitza el teu viatge

Aquest és el punt més important ja que si tens en compte diversos factors podràs estalviar molts diners al teu viatge. Tingues clar el pressuposti els dies que tens de vacances. Després, fes una llista de les destinacions que vols visitar i traça un recorregut per veure si tens prou temps per veure-ho tot. Fes una llista de les despeses aproximades dels vols, allotjament, menjar i despeses diàries. Una bona manera de planificar-ho i tenir-ho més visual és fer una taula en un Excel o bé en una llibreta. Així sabràs quant et sortirà el proper viatge.

 

 

2- Intenta viatjar en temporada baixa

Si és possible, eviteu viatjar quan tots viatgen, és a dir, els mesos d’estiu juliol i agost, durant les festes de cap d’any o setmana santa i els ponts. També recorda de les festes locals de la destinació.Ser flexible en les datesdel viatge t’ajudarà a estalviar molt..

 

3- Triar els bitllets d’avió

Amb els millors aliats, els cercadors i comparadors de preus d’aerolínies,podràs trobar els preus dels bitllets més baixos. Això sí, et recomanem que ho facis en una finestra d’incògnit, ja que, de vegades, si fas diverses cerques el mateix dia o la mateixa setmana, les companyies “se n’adonen” i poden alçar els preus. Si ets flexible a les dates has de saber que els dies per viatjar que solen ser més econòmics són els dimecres, dijous i dissabte. Quan comprar-ho? Segons un estudi de Skyscanner el millor dia per comprar els bitllets en línia és els dimarts al migdia (entre les 14:00h i 15:00 h).

 

4- Viatja el més lleuger possible

Com menys equipatge portis, menys hauràs de facturar, per tant, menys hauràs de pagar. Algunes aerolínies inclouen maleta per facturar en el preu del bitllet d’avió, però compte!, amb les companyies low cost que s’aprofiten, moltes vegades no hi estan incloses, et cobren un extra i al final el bitllet ni surt tan barat. Una recomanació és que viatges amb motxilla, ja que sempre pot entrar a la cabina.

 

5- Triar allotjament

A tots ens agrada la comoditat i posats a demanar el luxe, però si ho penses bé, quan viatges, quant de temps passes a l’hotel? Més aviat poc, tret que el teu objectiu sigui relaxar-te a la piscina i no moure’t de l’hotel. Però si la teva intenció és sortir i conèixer el lloc que estàs visitant et recomanem que estalviïs a l’allotjament. L’opció més econòmica sempre són els albergs i els hostals, això sí, compartint habitació. Com als bitllets d’avió, hi ha comparadors de preus per a allotjament que et poden facilitar la vida i pots filtrar per les teves necessitats, per exemple: que inclogui esmorzar, amb piscina, etc.

Un altretipés que si has de fer algun viatge entre ciutats amb un bus o tren de llarg recorregut que ho facis de nit, així t’estalvies una nit en algun hostalatge i aprofites el temps.

 

6- Transport dins de les ciutats

Evita fer servir el taxi i utilitza el transport públic com els locals i informa’t dels descomptes disponibles. Una altra opció més econòmica i saludable és llogar una bicicleta i moure’t quan i on vulguis.

 

7- Menja com a local

Provar la gastronòmica local de la destinació que hagis triat és una part essencial del viatge. A més, també és una manera destalviar. Si no tens lloc on cuinar, cerca petits restaurants i evita els restaurants turístics. Hi ha diverses pàgines com TripAdvisor o Google maps que us poden ajudar a trobar llocs econòmics i on podràs guiar-te per les ressenyes d’altres clients.

 

8- Visites gratuïtes

Quan ja tinguis decidit quina serà la teva nova destinació investiga els llocs o activitats d’interès, com ara museus, i si hi ha algun dia a la setmana que siguin gratuïts. També investiga si per internet els tiquets són més econòmics o existeix algun pas o pack especial.

¡No t’oblidis dels free tours! És una de les activitats “gratuïtes” que ofereixen moltíssimes ciutats, que consisteix en una visita guiada on podreu conèixer els punts més interessants de la ciutat a canvi d’una propina pel guia. El preu el poses tu al final del tour segons el que t’hagi semblat.

 

Amb tots aquests consells t’assegurem que el teu proper viatge pot sortir-te força més barat. I si ja estàs a punt per llançar-te a la nova aventura, recorda que Aerobús et porta a l’Aeropuerto de Barcelona des de Plaza Cataluña en només 35 minuts i que és un servei 24 hores. Consulta tots els horaris i tarifesi no esperis més .Compra ja el teu bitllet en línea !