Dia Internacional del Treballador

Com cada any, l’1 de maig se celebra el Dia Internacional del Treballador, una data que se celebra en diversos països del món per a commemorar els assoliments i drets dels treballadors.

 

L’origen d’aquest dia es remunta al segle XIX, en un període reivindicatiu i de lluita per les condicions laborals justes per a tots els treballadors. Ens remuntem a la revolució industrial, una època en la qual els treballadors s’enfrontaven a jornades laborals extremadament llargues, amb sous baixos i treballant sota condicions inhumanes.

El dia 1 de maig de l’any 1886, a Chicago, Estats Units, va tenir lloc una manifestació significativa en la qual els treballadors exigien la reducció de la seva jornada laboral a vuit hores al dia. No obstant això, la protesta va acabar en un tràgic enfrontament conegut com la revolta de Haymarket, en el que van morir diversos treballadors i policies.

Malgrat la repressió soferta, aquesta manifestació va tenir un impacte rellevant en la lluita pels drets laborals. L’any 1889, la Segona Internacional de treballadors socialistes va plantejar la celebració del Dia Internacional del Treball en commemoració dels successos de Chicago, en 1889.

Actualment, a molts països, l’1 de maig se celebra com un dia festiu i de reivindicació dels drets laborals. És una ocasió per a recordar i reconèixer els assoliments dels treballadors al llarg de la història, i per a reflexionar sobre els desafiaments de la classe treballadora que actualment se segueix enfrontant avui en dia.

 

Des d’Aerobús volem agrair la dedicació de tots els nostres treballadors i conductors perfer que el servei sigui funcional les 24 hores del dia, durant els 365 dies de l’any.