El millor menjar de l’illa de Mallorca

Les illes Balears sempre són una molt bona opció per viatjar, però a l’estiu més que mai l’estiu. Són conegudes per les seves platges paradisíaques i capvespres d’infart. L’illa de Mallorca és un tresor cultural, històric, de vacances i, evidentment, gastronòmic, al qual posar rumb en qualsevol moment de l’any.

Mundialment coneguda per les seves ensaïmades i sobrassades, darrere hi trobem elaboracions amb potser no tanta fama però imprescindibles. Descobreix els cinc plats que has de menjar si visites aquesta illa meravellosa.

1. Ensaïmada

Aquest dolç compta amb la Indicació Geogràfica Protegida i és una de les especialitats mallorquines més populars, tant entre la població local com entre els turistes. En l’actualitat existeixen ensaïmades amb farcits molt variats, com nata o crema, però l’ensaïmada de Mallorca és llisa, és a dir, sense cap farciment.

2. Arròs Brut

Sabem que el nom espanta una mica, però de brut no en té res. Té aquest nom pel color que té, ja que és una barreja de diverses espècies, herbes aromàtiques, safrà, carn, verdures i canyelles.

3. Coca de trampó

La coca de trampó és molt típica de les Balears i es pot trobar a qualsevol fleca tradicional de l’illa. Encara que hi ha diferents varietats, la versió més clàssica és amb ceba, pebrot i tomàquet.

4. Fregit Mallorquí


La recepta del plat es remunta al segle XIV. El fregit mallorquí es prepara tradicionalment amb carn, asadura, sang bullida, patates, cebes, tomàquets i pebrots, condimentats amb sal, bitxo, pebre, all, fonoll i llorer.

5. Tumbet Mallorquí

El Tumbet és habitual que tingui pebrot, carbassó, albergínia, patata i una bona salsa de tomàquet casolana. Les patates, albergínies, carbassons i pebrots es tallen a rodanxes, es fregeixen individualment i es col·loquen un damunt de l’altre. Després es cobreixen amb salsa de tomàquet, es fiquen al forn, i llest!

 

Segur que llegint tot això t’ha entrat gana i ganes de visitar Mallorca. Recordeu que si viatjar a Aerobús el servei és 24 hores els 365 dies de l’any. Pots comprar el bitllet còmodament aquí