La màgia dels Reis Mags

Els Reis Mags d’Orient són una tradició cristiana que anomena “Reis Mags” els sacerdots que, després del naixement de Jesús de Natzaret, van acudir a rendir-li homenatge i lliurar-li regals.

A Espanya a partir del segle XIX va començar la tradició de convertir la nit de Reis en una festa amb regals als nens. Els noms dels actuals Reis Mags van aparèixer per primera vegada en un mosaic del segle VI i són Melcior, Gaspar i Baltasar.

Sens dubte la festa de Reis és una de les més celebrades a tot Espanya. Des de Aerobús volem explicar-te com es viu la tradicional festa de Reis a Barcelona.

El matí del 6 de gener és la més esperada a la majoria de les llars espanyoles.

Però la festa dels Reis té una serie de costums que comencen uns dies abans. El primer i més important és fer la carta als Reis amb les nostres peticions i desitjos.

Els nens l’escriuen i acudeixen a un patge reial per lliurar-la. Perquè els reis els portin allò que volen, s’han d’haver portat bé durant tot l’any perquè, si no, els reis es reserven l’opció de ser menys generosos amb els regals.

La tarda nit del 5 de gener se celebra un dels actes més importants i il·lusionants: la Cavalcada de Reis.

A tots els pobles i ciutats esperen l’arribada dels Reis Mags que fan la seva aparició a carrosses plenes de regals per ser repartits a tots els nens en una nit màgica.

Finalment, tots els nens dormiran a casa perquè, durant la nit, els Reis Mags entrin a casa i deixin els regals.

Si vols saber tot el recorregut i informació de la cavalcada aquest any 2024 pots consultar-ho a la web de l’Ajuntament.

Recordeu que Aerobús funciona les 24h durant tots els dies de l’any. Pots comprar el teu bitllet aquí.