Les festes de Gràcia

Festes de Gràcia

La Festa Major de Gràcia és un dels esdeveniments més importants de l’estiu barceloní, i sens dubte el més esperat de l’any en el barri de Gràcia.

Escapa’t a Barcelona durant les festes de Gràcia i descobreix de prop la gastronomia i tradició catalana.

Des del Blog d’Aerobús t’expliquem el seu origen i en què consisteixen.

Quan se celebren les festes de Gràcia?

Les festes de Gràcia se celebren del 15 al 21 d’agost. Si estàs planejant visitar Barcelona durant aquestes dates, t’aconsellem que t’acostis fins a aquest barri per a poder viure el color i l’ambient d’aquest esdeveniment.

Quin és l’ origen de les Festes de Gràcia?

La primera constància escrita sobre la celebració d’aquestes festes es remunta a l’any 1817. Inicialment se celebrava com Sant Isidre (el 15 de maig) per ser el patró dels llauradors. La Vila de Gràcia, en aquells dies, era una petita localitat pròxima a Barcelona dedicada gairebé exclusivament a l’agricultura. Anys més tard, quan la població va augmentar, els seus habitants passar a ser sobretot obrers, artesans i petits comerciants. I les festes patronals es van passar al 15 d’agost i es van constituir com a referent de la cultura catalana.

La tradició: decoració dels carrers de Gràcia

Una de les característiques que fan especial aquestes festes és la decoració dels seus carrers. Els veïns preparen durant l’any la decoració del seu tram de carrer o plaça amb diferents temàtiques.

Cada any es té més present el medi ambient i les confeccionen amb qualsevol material sostenible com a paper, cartó o fins i tot elements reciclats com a plàstic. Entre ells, competeixen en un concurs per la millor ornamentació del barri.

Cartell Festes de Gràcia 2023

Què fer a la Festa de Gràcia?

Com bona festa de barri que es preï, la Festa Major de Gràcia està pensada per a tots els públics. Mentre nenes i nens participen en jocs infantils o en la festa de l’escuma, joves i persones majors gaudeixen de música en viu, de parades gastronòmiques a molt bon preu o del cinema a l’aire lliure.

Els carrers i places engalanades atreuen no sols als habitants del barri, també a visitants i turistes. Per a no quedar-te al marge de la festa, t’animem a consultar el programa oficial i participar en alguna de les activitats.

Com arribar al Barri de Gràcia?

Per a desplaçar-te al barri de Gràcia pots fer-lo en la xarxa de transports públics de Barcelona (TMB). Si estàs passant uns dies a la ciutat disposem bitllets combinats inclouen la targeta Hola Barcelona amb el bitllet d’anada i volta en Aerobús que et portarà a l’Aeroport El Prat. Sense complicacions i sense estrès: consulta tots els detalls per a moure’t del centre a les dues terminals de l’aeroport.