Maneres a la taula a diferents països

Viatjar a un altre país que té una cultura i costums diferents del teu pot ser una experiència meravellosa. Però, no ens oblidem del menjar, en concret les maneres a taula a l’hora de seure a menjar. Si menges a un restaurant o a la casa d’algú del lloc és imprescindible saber quines maneres són de bona educació i els que poden ser de mala educació.

  • Itàlia

Comencem amb Itàlia, on menjar pasta i pizza és tot un art. Important, no tallis els espaguetis, simplement enrotlla’ls amb la forquilla. Si vols semblar tot un italià, no demanis cullera per enrotllar-los. També, no demanis formatge per amanir la pasta, ja t’ho posen ells amb els plats que realment necessiten.

  • França

A la taula a França és de molt mala educació parlar de diners mentre menges. Fins i tot dividir el compte. A més, el pa no és per menjar abans del dinar, sinó per acompanyar els plats i per empènyer el menjar.

  • Japó

Encara que sembli mentida, al Japó, xuclar els fideus és un signe d’estima cap al xef. Com més soroll facis al xuclar, més fort és l’agraïment. A més, beure a morro del bol és molt comú, aquí gairebé no es fan servir les culleres per a aquesta activitat. Una cosa que segurament no saps és que, al Japó, és de molt mala educació creuar, llepar o col·locar verticalment els bastonets al bol d’arròs. Això només es fa als funerals, es col·loca damunt del taüt el bol d’arròs del difunt amb els bastonets en vertical.

Si algun dia et trobes a casa d’algú japonès, ni se t’acudeixi omplir la teva copa d’alcohol per tu mateix. Si no vols ser considerat un alcohòlic, has d’omplir el got de la persona asseguda al teu costat i esperar que ell/ella et correspongui.

  • Xina

Si ets a la Xina, oblida tot el que et va ensenyar la teva mare i embolica la troca! Com més soroll facis en menjar, en xuclar i en rotar més satisfet estàs. Deixar una porció al plat vol dir que t’han servit de forma generosa i que estàs molt satisfet.

 

  • Mèxic

Finalment, si vas a Mèxic que sàpigues que els tacos es mengen amb les mans. No veuràs ningú que el mengi amb ganivet i forquilla. És més, el lema que tenen ells és: “Taco que tanca no és taco”. També tenen el costum de dir “profit” a tothom, fins i tot a altres persones que no coneixen en un restaurant.

Ja veus que allò que és de bona educació en un país en un altre pot significar completament el contrari. El que és meravellós de viatjar és aprendre a veure que cada cultura és bonica i saber acceptar i adaptar-se. Si tens planejat el teu proper viatge i vols anar o arribes a l’aeroport de Barcelona amb Aerobús viatges ràpid al centre de la ciutat comtal. Pots comprar el teu bitllet a la nostra pàgina web.