Mou-te per Barcelona de manera sostenible

És possible moure’t per la ciutat de Barcelona de manera sostenible? La resposta és sí, és clar.

La ciutat comtal compta amb diferents mitjans de transport que pots utilitzar per moure’t de manera sostenible i sense que suposi una gran despesa per a la butxaca.

Aerobús

Si arribeu a l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona El-Prat i voleu anar al centre de la ciutat, la millor opció és l’ Aerobús. Compte amb una flota de vehicles híbrids i elèctrics, 100% sostenible. Recordeu que el servei és 24h tots els dies de l’any. Compra el teu tiquet aquí.

 

Metro

Per moure’s de manera ràpida i també sostenible per la ciutat, la millor opció és el metro. El metro de la ciutat comtal compta amb vuit línies: L1 (vermell), L2 (lila), L3 (verd), L4 (groc), L5 (blau), L9 (taronja), L10 (blau clar), L11 (verd) clar). Té 165 estacions al llarg de la ciutat i col·locades en llocs estratègics, cosa que facilita l’accés i el recorregut en transport públic tant als seus habitants com als turistes.

Com a complement, hi ha les línies de ferrocarrils L6, L7 i L8, que tenen recorreguts urbans i connecta amb les ciutats més properes.

 

Tramvia

El tramvia de Barcelona és modern i ecològic, compta amb sis línies que es divideixen en dues, les tres primeres anomenades Trambaix i les restants Trambesòs. Si vols optar per aquest transport per recórrer el centre, tens les línies T4, T5 i T6. Es tracta d’un mitjà de transport còmode, lleuger i que no emet tant de soroll com els seus avantpassats.

 

Autobusos

Si ets dels que prefereix viatjar mentre va veient els carrers i edificis, el que és teu és el bus. No todos los autobuses funcionan con un combustible ecológico, pero siempre son una opción más sostenible para llevar un vehículo propio, ya que reduces emisiones.No tots els autobusos funcionen amb un combustible ecològic, però sempre són una opció més sostenible per portar un vehicle propi, ja que reduïm emissions. Pots trobar quina part de la flota és de gas natural o híbrida.

 

Bicicletas

Per als turistes més sostenibles i que vulguin recórrer la ciutat de Barcelona amb bicicleta, que sàpigues que tens disponible tant bicicletes tradicionals com elèctriques. Tens a la teva disposició més de 210 km de carril bici a la vorera o la calçada, protegits dels cotxes, cosa que facilita circular amb seguretat i comoditat.

També hi ha visites guiades amb bici, igual que pots trobar circuits més llargs que connecten la ciutat amb altres municipis propers i amb els parcs de Collserola, Montjuïc i la façana litoral.

 

Motos i cotxes

La ciutat també compta amb diferents opcions d’empreses que lloguen motos i cotxes elèctrics per hores/minuts, algunes com Ecooltra, Yego, Seat Mó, Ubeeqo, etc.

 

I, finalment, si t’ho permet el trajecte, sempre hi ha l’opció saludable i econòmica que és anar caminant. Aprofita que el centre de la ciutat no és gaire extens, fes una passejada i gaudeix de com n’és de meravellosa Barcelona.

A què esperes per recórrer la ciutat col·laborant amb la mobilitat sostenible?