Ruta gratuïta d’escultures a Barcelona

La ciutat de Barcelona és plena de monuments, museus, obres d’art i llocs d’interès. Moltes cal pagar per visitar, però hi ha una ruta d’escultures a la ciutat que val la pena conèixer i a més a més que és gratis.

Volem que us animeu a fer la ruta d’aquestes obres d’Art Contemporani, per això, us fem una recopilació de les millors. Podeu començar la ruta per l’ordre que us donem. Si arribeu al centre amb l’Aerobús, la primera parada és Plaça Espanya.

 

La Dona i Ocell de Joan Miró

Va ser un regal que Joan Miró va fer a la ciutat de Barcelona. El seu nom original va ser Dona-bolet amb barret de lluna. L’escultura té l’honor de ser la darrera escultura pública de Miró, ja que moriria el 1983, pocs mesos després de la inauguració per part del llavors alcalde, Pasqual Maragall. L’obra, de 22 metres d’alçada, treballada sobre formigó i que reposa sobre un estany artificial, representa una figura femenina amb un barret on es posa un ocell. La pots trobar al Parc de l’Escorxador, a la Plaça Espanya.

 

 

El Gat de Botero

Aquest gat, ubicat al barri del Raval, va ser comprat per l’Ajuntament de Barcelona a Fernando Botero. Aquesta escultura ha estat quatre vegades canviada de lloc. Va començar al Parc de la Ciutadella, després el van posar a l’Estadi Lluís Companys (Jocs Olímpics de Barcelona el 1992), després el van ubicar a la Plaça Blanquerna (al costat de la Plaça Drassanes) i finalment el 2003 el van col·locar a la rambla del Raval.

 

La gamba de Mariscal

A prop del Raval, ens trobem amb la geganta gamba amb potes de llagosta, concretament, al passeig marítim. És la gamba de Javier Mariscal, una escultura gegant encarregada al creador de Cobi arran de la renovació de la zona litoral de Barcelona amb vista als Jocs Olímpics. El que en principi havia de ser el reclam per a un dels diversos restaurants especialitzats en marisc que van aflorar al Moll de la Fusta, va acabar convertint-se en una icona identitària de la zona marítima.

La cara de Barcelona

Obra de Roy Lichtenstein, al Passeig Colom a l’alçada de Via Layetana s’alcen 15 metres d’escultura anomenada La Cara de Barcelona (The heat). Aquesta escultura es va fer per als jocs olímpics de Barcelona el 1992. Està dissenyada com unes grans pinzellades que formen la cara sobre un fons de punts cromàtics de vermell disposats amb relleu i coberts amb mosaic, com un homenatge de l’artista al modernisme català.

Ara que ja saps on són, a què esperes? surt a recórrer la ciutat i fes una passejada per veure-les en viu. No t’oblidis de fer-te fotos amb cadascuna!

Recordeu que Aerobús us porta de l’aeroport al centre de la ciutat en tan sols 35 minuts i que el servei és 24h cada dia de l’any . Compra de manera ràpida el teu bitllet en línia i comença la teva visita a Barcelona.