El museu més dolç de la ciutat, el Museu de la Xocolata

Si viatges amb l’Aerobús des de l’aeroport fins al centre de la ciutat, si baixes a l’última parada, que es diu Plaça Catalunya, Plaça Catalunya, a tan sols 15 minuts caminant trobaràs el Museu de la Xocolata.

Ubicat al barri del Born, en un edifici històric que al segle XVIII també va tenir relació amb la xocolata, és perfecte per visitar amb nens, però també per llaminers de qualsevol edat.

La xocolata era present als menús de les acadèmies militars d’aquell segle. Des de l’època dels descobriments, a partir del segle XV, la xocolata ha tingut un paper dins del teixit econòmic i social de la Ciutat Comtal. D’aquesta manera, el port de Barcelona va actuar com a punt de partida del producte per comercialitzar-lo i difondre’l per Europa.

No obstant això, és a la ciutat, a finals del segle XIX, on es reconeix el primer obrador que va transformar la xocolata com a beguda en un producte sòlid.

A més de visites guiades, el museu també ofereix tallers adreçats a públic de diferents edats i també a professionals del sector:

  • Maridatges amb cervesa, cava o licors
  • Degustacions de tota mena de xocolates
  • Cursos de pastisseria per a nens i adults
  • Art amb xocolata

El Museu de la Xocolata de Barcelona pretén contribuir amb les seves activitats a la divulgació de la cultura de la xocolata per incrementar-ne el valor cultural i gastronòmic i, alhora, difondre la tradició xocolatera i pastissera de Catalunya.

Per tenir tota la informació sobre horaris i preus pots consultar-ho directament fent clic aquí.