Els Bunkers del Carmel

A Barcelona és plena de racons d’interès, monuments històrics o edificis coneguts arreu del món. Aquests llocs són una visita obligada per als que visiten la ciutat comtal. Però també hi ha llocs que no són gaire coneguts pels turistes. Com ho va ser aquest mirador del Turó de la Rovira.

Els Bunkers del Carmel es troben al capdamunt de la ciutat de Barcelona, ​​concretament al Turó de la Rovira, en el barri del Carmel. Per arribar-hi, la parada més propera d’Aerobús és la de Plaça Catalunya. D’aquí podeu agafar el bus línia V17 fins a l’última parada del Carmel i caminar 5 minuts.

El mirador dels Bunkers no sempre va ser un lloc tan sols per apreciar les millors vistes de la ciutat, sinó que aquests bunkers es van construir pel bàndol republicà amb l’objectiu de defensar la ciutat de les tropes feixistes (especialment les italianes) durant la Guerra Civil Espanyola.

Aquestes bateries antiaèries es van construir l’any 1937, i juntament amb les de Sant Pere Màrtir, van ser els eixos de la defensa antiaèria de la ciutat durant el temps que va durar la guerra.

Després de la Guerra Civil els canons que es trobaven aquí van ser destruïts i l’espai va ser aprofitat per acollir el barri conegut com barri dels canons, el darrer lloc on hi va haver barraques a la ciutat de Barcelona. Les condicions de vida en aquest lloc no eren precisament les ideals.

Encara que popularment es coneixen com els búnquers del Carmel, al lloc no ha existit cap búnquer pròpiament dit. El que s’hi va instal·lar va ser una bateria antiaèria de les moltes que es van construir durant la contesa espanyola.

El mirador dels búnquers del Carmel ofereix una de les millors vistes de la ciutat de Barcelona. La seva posició per sobre de l’horitzontal de l’Eixample permet gaudir de la característica planificació urbana de la Ciutat Comtal, amb els seus famosos carrers paral·lels i perpendiculars amb el mar Mediterrani darrere.

Aquest mirador ofereix una vista a 360 graus de Barcelona, ​​a 262 metres d’alçada. Es poden veure edificis com la Sagrada Família, la Torre Agbar o les torres del Port Olímpic.

 

Actualment, el mirador del Carmel és un lloc molt concorregut tant per barcelonins com per turistes. Cobra especial interès a la matinada i al capvespre per poder gaudir del cel sobre Barcelona.

Un planasso, sobretot a partir de la primavera ja que fa millor clima, és anar als búnquers a fer un pícnic a la tarda i gaudir de les vistes meravelloses de la ciutat amb el capvespre.