Coneixes les normes d’ús d’Aerobús?

Anar cap a l’aeroport des del centre de Barcelona o tornar de viatge i agafar l’Aerobús per tornar a casa teva, és l’opció més ràpida, còmoda i sostenible que trobem a la ciutat. Però quan viatgem al bus, sabem realment quins drets i deures tenim com a usuaris?

Perquè el teu viatge i el dels altres usuaris siguin agradables i, per aprofitar al màxim tots els avantatges que t’ofereix el servei d’Aerobús, és important no oblidar les normes d’ús de la companyia.

 

Normes d'ús 2022
*Normes d’ús 2022
  • Drets dels viatgers

Els viatgers tenen una sèrie de drets a tenir en compte per al trajecte. En cas de parada per incidència, seran transportats i continuaran el viatge. A més, poden sol·licitar rebre informació sobre els serveis o modificacions dels itineraris i formular reclamacions i rebre resposta I per suposat, ser tractats respectuosa i correctament pels empleats.

També, les persones amb mobilitat reduïda, dones embarassades i persones grans tenen dret a seure a seients dús preferent. Aquests seients estan senyalitzats amb icones blaves. A més, a l’interior del vehicle, hi ha espai reservat per a la col·locació de les maletes, cotxet de nadó i de cadira de rodes.

 

  • Deures dels viatgers

És important saber que no es permet fumar a bord d’Aerobús ni tampoc distreure el conductor mentre condueix. I per mantenir nets i en bon estat els nostres autobusos, s’evitarà el deteriorament o el maltractament dels mateixos i de les parades. A més, cal reunir les condicions mínimes de salubritat i higiene per no molestar altres usuaris. No es permet viatjar amb animals, excepte en elcas dels gossos guia i els animals domèstics que vagin en receptacles adequats.

 

  • Bitllets d’Aerobús

L’Aerobús no és un servei integrat al Sistema Tarifari de la xarxa de transport de bus i metro de Barcelona, ​​és per això que per viatjar en aquest servei cal comprar el bitllet propi. Pots fer-ho comprant-ho anticipadament per la nostra pàgina web oficial, a les màquines de les parades situades a Plaça Catalunya o a les Terminals (T1 i T2), amb el personal de parada o bé amb el conductor. Has de tenir en compte que els bitllets que estiguin manipulats o deteriorats no seran vàlids per viatjar. Això sí, els nens de menys de 4 anys viatgen gratis.

A més, viatjar sense bitllet vàlid implica una multa mínima de 100€. Aquest és un extracte del Reglament de viatgers dels serveis de transport públic de superfície de làmbit de l’Entitat Metropolitana del Transport de Barcelona. Per a qualsevol problema, els conductors i el personal de parada disposen de fulls de reclamació.

 

És important saber tots els nostres drets i deures en tots els serveis que fem servir en el dia a dia, però també dels serveis que utilitzem quan viatgem. Si us ha quedat algun dubte, podeu consultar tota la informació de condicions generals del servei.

Ara que ja saps tot el que has de tenir en compte per gaudir dels serveis que t’ofereix Aerobús, què esperes per comprar els teus bitllets? Viatja de la manera més còmoda i segura entre l’aeroport del Prat i el centre de Barcelona a bord d’Aerobús.