Moure’s per Barcelona com si fossis local

Tant si busques opcions més econòmiques, més ràpides o més còmodes. Barcelona té multitud d’alternatives de transport perquè et puguis moure amb tranquil·litat. Aquests són els principals serveis per a totes les necessitats i butxaques.

Barcelona té una potent xarxa de transport públic que aglomera tren, metro, tramvia, autobusos i el telefèric de Montjuïc. Per fomentar el seu ús hi ha diferents targetes amb què viatjar de manera econòmica. Funcionen per zones, i l’àrea metropolitana és la zona 1. A la pàgina web de la TMB podeu consultar tots els horaris, tarifes i accedir al mapa de la xarxa.

Metro

El metro de Barcelona és el transport més utilitzat. És ràpid, barat i arriba pràcticament a tota la ciutat. Té vuit línies i el bitllet individual té un preu de 2,40 €.

És obert de dilluns a dijous, diumenges i festius de 5 del matí a 12 de la nit; els divendres i vigília de festiu de 5 del matí a 2 del matí i els dissabtes el servei és ininterromput.

Si viatjareu molt us recomanem altres opcions com T-casual (deu viatges) per 10,20€ o els abonaments turístics per dies Hola Barcelona.

Autobús

Més de 80 línies d´autobús recorren totes les zones de la ciutat. És una de les maneres de moure’s per Barcelona més popular: arriba a tots els racons i té servei tant de dia com de nit (Nit Bus). A més a més, tots els vehicles estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Els bitllets i targetes són de la TMB i també funcionen al metro, tren i tramvia.

Per anar a l’aeroport, el servei oficial és Aerobús. Tenim sortides des de Plaça Catalunya cada 35 minuts els 365 dies de l´any i les 24 hores del dia.

Tren i tramvia

Una altra bona opció per combinar amb autobusos i metro són els trens i els tramvies. Depenent on vagis et compensarà ferrocarrils gestionats per la Generalitat de Catalunya (FGC)o Rodalies de Catalunya.

Des de l’any 2004 torna a funcionar el tramvia o Tram (que va deixar de funcionar el 1971). És accessible, ecològic, ràpid i confortable. Hi ha dos línies: el Trambaix y el Trambesòs.

 

Si vens al teu propi vehicle tingues en compte que pràcticament no hi ha aparcaments gratuïts: hauràs de pagar la zona blava o verda al carrer o un pàrquing privat. Per això la nostra recomanació és que evitis el cotxe particular a Barcelona.

Si tot i així prefereixes moure’t pel teu compte però no tens cotxe propi, pots desplaçar-te amb taxi, bici, moto o simplement caminant.

Taxi

Grocs i negres: els taxis són tot un emblema de la ciutat de Barcelona. Trobar-los és molt senzill, encara que a les zones cèntriques (Ramblas, Barri Gòtic, Plaça Catalunya, Passeig de Gràcia) els caps de setmana es complica. El preu mitjà del viatge s’estima en 9€, encara que depèn del trajecte i de la zona. Tingues en compte que a l’aeroport o a les estacions de tren les tarifes augmenten.

Lloguer de bicis

Barcelona compta amb carril bici molt ben condicionat que recorre tota la ciutat. Als mesos primaverals amb l’arribada del bon temps, l’ús de la bicicleta és molt popular. És una manera sostenible i barata per moure’s per Barcelona.

Hi ha un servei públic de lloguer de bicicletes: BICING, on pots pagar una quota anual i fer servir les bicis desplegades per tota la ciutat en qualsevol moment. Per a turistes que es quedin menys d’un any hi ha empreses privades que ofereixen lloguer per hores, dies i fins i tot setmanes.

Lloguer motos elèctriques

Barcelona s´uneix a la moda d´altres ciutats europees amb el lloguer de motos elèctriques per minuts: facilitat d´ús, comoditat del servei i opció molt barata. ECooltra i YEGO són ​​les més reconegudes per moure’s per Barcelona.

Si teniu carnet de moto o cotxe podeu fer ús d’aquest servei a través de l’app. Les tarifes estan entre els 17 i els 25 cèntims per minuts: gairebé tan barat com el metro!

A peu

L’opció més econòmica i sostenible és caminar pels carrers de Barcelona. El clima mediterrani i la mida relativament petita de la ciutat acompanyen que puguis recórrer-la caminant sense cap problema. Si viatges a Barcelona com a turista pots consultar algunes de lespassejades temàtiques pels barris de la ciutat.