El glamurós Passeig de Gràcia

El Passeig de Gràcia se situa al bell mig de la ciutat de Barcelona. Comença a Plaça Catalunya, on es troba la parada inicial d’Aerobús i acaba on comença el barri de Gràcia.

Antigament era la carretera que unia el centre de Barcelona amb la localitat de Gràcia i es coneixia com el carrer de Jesús. Amb el pla d’urbanització i la intenció d’expandir la ciutat, l’any 1820, esdevingué una avinguda i passà a anomenar-se Passeig de Gràcia. Van plantar arbres i el 1906 l’arquitecte Pere Falqués i Urpí va construir els famosos fanals i bancs que actualment pots trobar.

Aleshores, el Passeig de Gràcia va augmentar la seva popularitat i va començar a ser una zona on tothom somiava tenir casa seva. També es van contractar arquitectes modernistes per construir cases familiars úniques i de moda.

Després, amb el temps, van arribar les botigues de dissenyadors molt coneguts mundialment i que van acabar de crear el carrer més icònic i de cara de Barcelona.

 

A Passeig de Gràcia pots trobar diversos edificis famosos on hi ha obres d’arquitectes com Lluís Domènech i Montaner, Antoni Gaudí, Josep Puig i Cadafalch i Enric Sagnier. Obres amb dissenys que continuen sent trencadors actualment.

 

  • Casa Batlló

Construïda entre el 1904 i el 1906 sota l’encàrrec de Josep Batlló, la Casa Batlló és obra mestra d’Antoni Gaudí, una peça clau de l’arquitectura modernista de Barcelona que més que un edifici s’ha convertit en un mite de l’art. També coneguda com a Casa dels ossos. El sostre era la llar d’un drac, l’artista va fer servir teules com a escates i balcons per imitar l’esquelet de la seva presa. En els darrers anys, per a Sant Jordi (23 d’abril), decoren els balcons amb roses vermelles, és una gran atracció tant per a turistes com per a locals ja que realment decoren l’edifici preciós.

 

  • Casa Amatller

Entre el 1898 i el 1900, la casa va ser construïda per encàrrec del xocolater Antoni Amatller en el moment en què s’acabava d’obrir l’Eixample, quan les famílies burgeses de tota la ciutat van decidir adoptar el passeig de Gràcia com a assentament particular. És menys extravagant que la Casa Batlló, però té un disseny captivador.

Si t’agrada el dolç, has de fer una parada obligada al Faborit Cafè que trobaràs amagat dins la Casa Amatller. La tassa de xocolata que serveixen allà és simplement increïble!

 

  • Casa Lleó Morera

Va ser construïda entre el 1902 i el 1906 per l’arquitecte català Lluís Domènech i Montaner, autor també conegut per les seves grans obres a Barcelona, ​​com l’Hospital de Sant Pau o el Palau de la Música Catalana. Es troba a la mateixa illa que Casa Amatller i Batlló i va ser l’únic de la illa a guanyar el Concurs anual d’edificis artístics de l’Ajuntament de Barcelona, ​​obtingut el 1906, elegit per la seva visió de l’arquitectura tradicional, però amb una interpretació artística.

 

  • Casa Milà (La Pedrera)

Va ser construïda entre el 1905 i el 1910 per Antoni Gaudí. També es coneix com La Pedrera ja que és un edifici de pedra amb un disseny modernista que va causar controvèrsia quan es va acabar. De fet, es tracta d’un malnom creat per alguns barcelonins que es burlaven de l’aspecte extravagant i tètric de la façana principal. Un altre element que cal destacar de la Pedrera és el terrat, on les trenta xemeneies representen figures de guerrers petrificats que formen un jardí d’escultures a l’aire lliure.

 

A més de l’arquitectura increïble que hi ha, també podeu trobar tota una oferta de botigues de marques internacionals, hotels de luxe i bons restaurants.

Una dada curiosa és que en aquest passeig és on es va posar la primera multa de la ciutat. No és estrany ja que era i segueix sent un carrer amb molta afluència de vehicles.

El característic estil modernista impregna gairebé tots els elements decoratius que trobem a Passeig de Gràcia, des de les icòniques rajoles del terra en forma de flor, anomenades “Panot de la Flor”

 

Amb Aerobús podràs arribar des de l’aeroport de Barcelona a Plaça Catalunya amb tan sols 35 minuts, fer una passejada per aquesta fabulosa avinguda i gaudir d’art, menjar i luxe.