La sopa de galets és el plat que vesteix les taules catalanes per Nadal. Una recepta reconfortant, deliciosa i tradicional que passa de generació a generació. Omplir els galets no requereix dificultat, per això aquest plat és perfecte per preparar en família.
El més especial del Nadal és poder reunir-nos amb els nostres éssers estimats i degustar plats tradicionals de la nostra gastronomia que poden variar duna regió a una altra. A Catalunya, és imprescindible l’elaboració de la sopa de galets, l’escudella i la carn d’olla i els deliciosos canelons de Sant Esteve que es fan amb restes de les receptes anteriorment esmentades.
Per això, a Aerobús volem explicar-te de què es tracta la sopa de galets. És un brou, fet de verdures, llegums, pollastre, carn i patates, entre altres ingredients, se li solen afegir dos ingredients principals:
Els galets (anomenats també taurons), una pasta gegant amb forma de cargol que es cou una vegada la sopa està feta.
La pilota, una mena de mandonguilla feta de carn picada, ou, pa ratllat i julivert. Es pot coure dins dels mateixos galets o cuinar-se a part
💡 Recomenació:
En aquest tipus de plats aprofitem tota la carn i ingredients sobrants, i amb això podem menjar-nos les restes, que anomenem escudella i carn d’olla. Podria servir perfectament com a segon plat durant els àpats nadalencs.
Esperem que gaudiu molt el Nadal i recordeu que, si viatgeu a l’aeroport de Barcelona, l’Aerobús funciona les 24h tots els dies de l’any. Compra el teu bitllet online i prepara’t per abraçar els teus éssers estimats i celebrar les festes amb magnificència.